Tutkinnot

 • Mitä moottoripyöräkorttien luokitukset A, A1 ja A2 tarkoittavat?

  Moottoripyöräkortteja on erilaisia:

  A1-luokka (ns. kevarikortti) on tarkoitettu moottoripyöriä varten, joiden sylinteritilavuus on enintään 125 cm3 ja teho enintään 11 kW, teho/painosuhde enintään 0,1 kW/kg ja kolmipyörät, joissa on kolme symmetrisesti sijoitettua pyörää ja joiden enimmäisteho on 15 kW, sekä invalidimoottoripyörät niihin kytkettyine hinattavine ajoneuvoineen. Ikävaatimus on 16 vuotta.

  A2-luokka: moottoripyörät, joiden moottoripyörän sylinteritilavuus on vähintään 395 cm³ (polttomoottorit), teho/painosuhde vähintään 0,15 kW/kg (sähkömoottorit), teho vähintään 20 ja enintään 35 kW, teho/painosuhde enintään 0,2 kW/kg ja moottoripyörä ei saa olla muunnettu ajoneuvosta, jonka teho on yli 70 kW.  Ikävaatimus on 18 vuotta.

  A-luokka: moottoripyörät niihin kytkettyine hinattavine ajoneuvoineen, sekä kolmipyörät, joissa on kolme symmetrisesti sijoitettua pyörää ja joiden teho ylittää 15 kW. Ikävaatimus on 24 vuotta.

  Jos olet suorittanut auton ajokortin ennen 1.1.1990, se oikeuttaa sinut ajamaan myös ison luokan moottoripyörää ilman erillistä moottoripyöräkorttia. Liikenneturvallisuussyistä suositamme kuitenkin aina ajotuntien ottamista ennen uuden kulkuneuvon käyttöönottoa. Tunteja järjestävät mm. autokoulut ja moottoripyöräkerhot.

 • Saako ajokokeen suorittaa peruutuskameraa käyttäen?

  Peruutuskameran käyttäminen B-luokan kuljettajantutkinnon ajokokeessa on sallittua.

 • Haluan aloittaa moottoripyöräilyn. Millaisen kortin tarvitsen?

  Voidaksesi ajaa moottoripyörällä on sinun suoritettava moottoripyöräkortti, joka näkyy ajokortissa ajokorttiluokka A:na. Moottoripyöräkortin tutkinnossa on sekä teoria- että ajokoe osuus, joihin liittyy pakollista koulutusta. Päästäksesi alkuun ota yhteys autokouluun.