Ammattiliikenne

 • Kuljettajakortissani vaikuttaa olevan jotain vikaa, koska se ei toimi kunnolla. Voinko hakea uuden kortin?

  Jos kuljettajakorttisi vahingoittuu, toimii huonosti, katoaa tai varastetaan, sinun on viikon kuluessa haettava korvaavaa korttia Ajovarman palvelupisteestä.

  Piirturikorttihakemus ja kortti:

  Varaa aika

  Korttihakemuksen liitteeksi tarvitset vapaamuotoisen kirjallisen selvityksen kortin katoamisesta/toimimattomuudesta. Uutta valokuvaa ja nimikirjoitusnäytettä ei tarvitse toimittaa, vaan kortilla voidaan käyttää aiemmin digitoituja kuvia. Korttihakemuksen jättämisen jälkeen saat ajaa 8 vuorokautta käsikirjanpidolla. Kortin voit noutaa viikon kuluttua Ajovarman palvelupisteestä.

 • Tarvitsen digitaalisen kuljettajakortin, paljonko sellainen maksaa ja mistä sen saa?

  Hakiessasi kuljettajakorttia sinun tulee täyttää hakemuslomake, jonka saat Ajovarman palvelupisteestä.

  Hakemuksen liitteeksi tarvitset passikuvan sekä nimikirjoitusnäytteen. Jättäessäsi hakemuksen palvelupisteeseen sinulla tulee olla mukana voimassa oleva henkilöllisyystodistus (ajokortti, passi tai poliisin myöntämä henkilökortti).

  Piirturikorttihakemus ja kortti:

  Varaa aika

  Kuljettajakortin hinta on 100 €. Kortti on voimassa 5 vuotta sen myöntämispäivästä. Kortti maksetaan Ajovarman palvelupisteessä jätettäessä hakemus. Korttia ei valmisteta ennen kuin se on maksettu.

 • Digitaalinen kuljettajakorttini on menossa vanhaksi, miten saan uuden kortin?

  Voit uusia kuljettajakorttisi aikaisintaan 90 päivää (3 kuukautta) ennen kuin edellinen korttisi vanhenee. Uusiminen on suositeltavaa tehdä viimeistään 15 työpäivää ennen kortin voimassaoloajan umpeutumista. Kuljettajakortti uusitaan jättämällä hakemus Ajovarman palvelupisteeseen.

  Piirturikorttihakemus ja kortti:

  Varaa aika

  Uusia passikuvia ei välttämättä tarvita. Uuden kuljettajakortin hinta on 100€.

 • Olen ajatellut siirtyä ammattiautoilijaksi, minkä kortin tarvitsen ja mistä sen saa?

  Henkilö- ja tavaraliikenteen sekä taksinkuljettajilta vaaditaan ammattipätevyyskoulutuksen ja -kokeen suorittamista hyväksytysti ennen kuin voi toimia ammattiautoilijana. Koulutuksen pituus vaihtelee riippuen siitä, mille alalle tahdot ammattikuljettajaksi.

  Saat lisätietoa ja koulutuksen antajien yhteystiedot parhaiten Trafin sivuilta