Ulkomainen ajokortti

EU- tai ETA-valtiossa saatu ajokortti sekä Pohjoismaassa annettu väliaikainen ajokortti oikeuttavat moottoriajoneuvon kuljettamiseen samoin oikeuksin kuin maassa, jossa kortti on myönnetty. Kuljettajan on lisäksi täytettävä ajokorttiluokan ikävaatimus Suomessa. Ajo-oikeus pätee riippumatta siitä, onko kuljettaja turisti vai asukas Suomessa.

Ulkomaisen ajokortin vaihtaminen suomalaiseen

EU- tai ETA-valtiossa myönnetyn (muun kuin väliaikaisen) ajokortin voi tarvittaessa (jos kortti on kadonnut, anastettu tai tuhoutunut) vaihtaa vastaavaan suomalaiseen ajokorttiin. Vaihto edellyttää vakituista asumista tai vähintään kuuden kuukauden opiskelua Suomessa. Vaihto ei edellytä uutta kuljettajantutkintoa.

Jos haluat vaihtaa ulkomaisen ajokorttisi suomalaiseksi, sinun tulee asioida Ajovarman palvelupisteessä. Varaa aika hakemuksen jättämiseen alla olevasta linkistä. Lue Trafin sivuilta tarkemmat ohjeet oman korttisi osalta ja tarkista mitä sinulla tulee olla mukana tullessasi jättämään hakemusta palvelupisteeseen. Hakemiskäytännöissä on eroja sen mukaan, onko kortin myöntänyt EU- tai ETA-valtio vai ei.

Varaa aika ajokortin vaihtamiseen:

Varaa aika

tai puhelinpalvelustamme p. 075 3239999

Varaa aika!

Ajovarma - Sähköinen ajanvaraus säästää aikaa

Etukäteen varattu aika ajokortti- ja lupapalveluihin säästää aikaasi. Ajovarman valtakunnallinen asiakaspalvelu neuvoo ja palvelee numerossa 075 323 9999 arkisin ma-pe 8-15.45 (puhelun hinta: pvm/mpm) tai sähköpostilla tiedustelut(at)ajovarma.fi