Teoriakoe

Teoriakokeen suorittaminen

Teoriakokeessa selvitetään kokelaan liikennesääntöjen tuntemusta ja valmiuksia havaita liikenteen vaaratilanteita. Teoriakoe suoritetaan Ajovarman toimipisteessä tablettitietokoneella.

Varaa aika teoriakokeeseen:

Varaa aika

tai puhelinpalvelustamme p. 075 3239999

HUOM!
Varataksesi teoriakokeen sinulla pitää olla hyväksytty ajokorttilupa. Toistaiseksi teoriakokeet pidennetyllä suoritusajalla eivät ole nettiajanvarauksen piirissä. Voit varata ajan kokeisiin asiakaspalvelustamme. Lisätietoa teoriakokeen suorittamisesta pidennetyllä suoritusajalla löytyy Trafin sivuilta. Tietoja ammattiliikenteen kokeissa käytettävän tulkin laatuvaatimuksista saat asiakaspalvelustamme.
Ajovarma Asiakaspalvelu 075 323 9999 ma-pe klo 8-15.45 (Puhelun hinnat: kiinteä/matkapuhelinverkko pvm/mpm).

Huomioithan myös, että sinulla on oltava henkilötodistus sekä tietyin osin täytetty E100-lomake tullessasi teoriakokeeseen.

Toimintatapoja on kaksi (käytäntö vahvistetaan kussakin toimipisteessä):

  1. Kokelaalle annetaan teoriakokeeseen ilmoittautumisen yhteydessä tabletti koetta varten ja hän palauttaa sen kokeen jälkeen palveluneuvojalle. Tabletti annetaan aina panttia vastaan. Panttina voi toimia vaikkapa matkapuhelin tai henkilötodistus tms.
  2. Toinen vaihtoehto on alustassa kiinni oleva tabletti. Tässä tapauksessa kokelas saa ilmoittautumisen yhteydessä koodin, jolla tabletille latautuu teoriakoe.

Teoriakokeen suorittaja painaa animaatiotekniikalla tuotettuihin kysymyksiin sormellaan vastauksena joko kyllä tai ei kosketusnäytöllä. Kuvan voi myös suurentaa tai merkitä ja palata siihen myöhemmin.

Henkilöautoluokassa koe sisältää 50 kuvakysymystä ja 10 kirjallista kysymystä. Kysymyksiin ja kuvatehtäviin on aikaa yhteensä puoli tuntia.

Kokeen jälkeen tulokset ovat heti tabletilta nähtävillä. Myös palaute tulee välittömästi kokeen jälkeen.

Huom! Teoriakoetta ei voi tehdä omalta tablettitietokoneelta, vaan aina tableteilta, jotka ovat kuljettajatutkinnon suorituspaikassa.

Katso aiheeseen liittyvä Trafin esittelyvideo You Tube –palvelusta

Opetuslupaa hakevien teoriakokeista voit lukea lisää täältä.

Varaa aika!

Ajovarma - Sähköinen ajanvaraus säästää aikaa

Etukäteen varattu aika ajokortti- ja lupapalveluihin säästää aikaasi. Ajovarman valtakunnallinen asiakaspalvelu neuvoo ja palvelee numerossa 075 323 9999 arkisin ma-pe 8-15.45 (puhelun hinta: pvm/mpm) tai sähköpostilla tiedustelut(at)ajovarma.fi