Vi är normalt öppna och betjänar som vanligt. Nu under koronapandemien om du är över 70 år, tillhör riskgruppen eller känner dig sjuk eller mår dåligt, vänligen avboka din tid per telefon utan extra kostnad.

2019

« Till nyhetslistan

Yrkesförare, kom ihåg att ansöka om yrkeskompetensbevis i god tid

Giltighetstiden för yrkeskompetensen går ut för många lastbilsförare i början av september. För att undvika anhopning är det en bra idé att ansöka om ett nytt yrkeskompetensbevis så snart som möjligt. Fortbildningen som krävs för yrkeskompetensen ska vara avlagd innan man ansöker om ett nytt bevis.

Kravet på lastbilsförarens yrkeskompetens som är i kraft i fem år i taget började gälla den 10 september 2009 och för många är det återigen dags att förnya beviset. Yrkeskompetenskravet gäller alla förare av tunga fordon.

Man kan ansöka om ett nytt yrkeskompetensbevis eller förnya anteckningen om yrkeskompetensen i körkortet hos Ajovarmas serviceställen. Det lönar sig att boka tid på förhand. Det nya beviset postas direkt till hemadressen.
Tidsbokning

Fortbildningen som krävs för yrkeskompetensen ska avläggas med fem års mellanrum

Yrkeskompetensen upprätthålls genom att avlägga fem fortbildningsdagar under fem års tid. Alla fortbildningsdagar ska vara avlagda innan man ansöker om ett nytt bevis.

Yrkeskompetensutbildningen kan i stor utsträckning skräddarsys enligt egna önskemål och den kan innehålla många olika teman i anslutning till yrkesförarens arbete och livsstil. Det lönar sig att se fortbildningen som en möjlighet att lära sig nytt och välja kurser som fördjupar tidigare kunskaper eller ger en introduktion till ett nytt tema.

Ytterligare information:

Yrkeskompetens för lastbils- och bussförare (på finska)

ammattiliikenne(at)traficom.fi

Ajovarma, tfn 075 323 9999, tiedustelut(at)ajovarma.fi