Vi betjänar endast dem med förbokad tid pga. koronavirussituationen. Ifall ni tillhör en karantängrupp eller känner er sjuk, rekommenderar vi att ni avbokar eller ändrar din tid per telefon utan extra kostnad. Vissa tillståndstjänster kan även skötas med hjälp av ett ombud. Mer information från Ajovarmas kundtjänst, tfn 075 323 9999. Vi rekommenderar att alla som besöker Ajovarmas betjäningsställen tar med sig och använder ansiktsmask under sitt besök! Vi ber er hålla 2 meters skyddsavstånd i våra kundutrymmen.

« Till nyhetslistan

Det är rusning till proven

Lagändringen, som stiger ikraft i början av juli, har markant ökat på efterfrågan av B-proven och orsakat stockning av Ajovarmas serviceställen. Den ökade efterfrågan speglas även i antalet tider som erbjuds för andra kör- och hanteringsprov.

Ajovarma beklagar situationen och strävar till att erbjuda så många tider som möjligt för kör- och hanteringsprov bl.a. genom att jobba övertid när det är möjligt. Trots detta kommer vi tyvärr inte att kunna garantera en körprovstid, innan lagändringen, för alla som skulle vilja ha en. Vi försöker på alla mån möjligt att normalisera situationen möjligast snabbt.

Trafis meddelande om ärendet:
https://www.trafi.fi/trafi/ajankohtaista/6259/ajokokeissa_ruuhkaa_-_varaa_aika_ajoissa (på finska)