Körkort och tillståndstjänster

Tänker du skaffa ett nytt körkort eller förnya det gamla? Ajovarmas serviceställen betjänar dig mångsidigt i körkorts- och tillståndsärenden. Boka en tid i förväg. 

Boka tid

Skaffar du ditt första körkort?

För att du ska få ta förarexamen krävs att du har åldern inne och att du har körkortstillstånd (alternativt att polisen har föreskrivit att du ska ta examen). Ansök om körkortstillstånd på Ajovarmas serviceställen. Boka en tid i förväg.

Läs mer

Ändringar till nuvarande körkort

Duplett av körkort, nytt körkort i stället för ett försvunnet, förstört eller stulet, ändring av personuppgifter eller körtillstånd? I alla dessa fall kan du göra en körkortsansökan för att få ett nytt körkort.

Läs mer

Blanketter

På våra serviceställen finns alla blanketter du behöver för exames- samt körkorts- och tillståndstjänster. Vissa elektroniska blanketter finns även att få via Suomi.fi –tjänsten.
Suomi.fi

Du måste förnya ditt körkort när du fyller 70 år

Har du fått ett brev från Trafi angående körkortets giltighetstid och förnyelse? Körkortet ska förnyas i Ajovarmas serviceställe. Boka en tid i förväg.

Läs mer

Körundervisningstillstånd

När man vill ansöka om undervisningstillstånd är det säkrast att först kontrollera att det inte finns några hinder för att tillståndet kan beviljas. Innan man ansöker om tillståndet ska teorikunskaperna hos den som ansöker dessutom testas.
Läs mer om undervisningstillståndet

Vanliga frågor

I tidsbokningen finns som alternativ ansökan om körkort och ansökan om körkortstillstånd. Vad är skillnaden mellan dessa?

Välj ansökan om körkort om det gäller ändring av specialvillkor, duplettansökan för körkort som är försvunnet/förstört/stulet, ändring av namn eller personbeteckning, sänkning av körrätten, i kraft tagning av tidigare körrätt, övervakning av körrätt, utökande av klass A eller om du inte kan identifieras från bilden i det nuvarande körkortet.

Välj ansökan om körkortstillstånd om det gäller förarens första körkort, förhöjning av tidigare körkortsklass, förnyande an tidigare körkort (=fortsättning av körrättens giltighetstid) eller byte av utländskt körkort till ett finskt körkort.

Läs hela svaret ›

Betala eller ändra tid

Här kan du betala, ändra din bokning eller avboka tiden. Du kommer åt din bokning genom att använda det bokningsnummer som hittas bokningsbekräftelsen.

Hämta bokning