Tänään voi puhelinpalvelussamme ilmetä häiriöitä. Pahoittelemme haittaa. Suosittelemme ajanvarausta ja maksamista etukäteen. Mikäli joudut karanteeniin tai tunnet itsesi sairaaksi, suosittelemme perumaan tai siirtämään varaamasi ajan puhelimitse ilman lisäkustannuksia. Tietyt lupapalveluasiat voi hoitaa myös asiamiehen välityksellä. Lisätietoja Ajovarman asiakaspalvelusta, p. 075 323 9999. Suosittelemme kaikkia Ajovarmassa asioivia tuomaan kasvomaskin ja käyttämään sitä ajokokeessa ja tarvittaessa myös asiakastiloissa, mikäli niihin muodostuu ruuhkaa. Suosittelemme myös kohtuullisen turvavälin käyttöä.

2021

« Uutislistaukseen

Henkilöauton ajokortteja suoritettu ennätystahtia erityisesti pääkaupunkiseudulla

Poikkeuksellisen suuren kysynnän johdosta ajokokeiden jonoajoissa on tällä hetkellä ruuhkaa. Ajokoeaika kannattaakin varata mahdollisimman pian, jos on ajatellut suorittaa ajokortin kesän aikana.

Henkilöauton ajokortteja on tänä vuonna suoritettu merkittävästi aiempia vuosia enemmän. Erityisen suurta kasvu on ollut pääkaupunkiseudulla, jossa henkilöautojen ajokokeiden määrä on kasvanut yli 40 % aiempiin vuosiin verrattuna.

Kevät ja kesä ovat ajokokeissa tyypillisesti aina vuoden kiireisintä aikaa, koska silloin suoritetaan henkilöauton ajokorttien lisäksi myös suuria määriä mopo- ja moottoripyöräkokeita.

”Tilanne on valitettava ajokorttia hankkivan näkökulmasta ja olemme pyrkineet löytämään palveluntuottajamme Ajovarman kanssa mahdollisimman nopeasti toimivia ratkaisua ruuhkan helpottamiseksi. Ajokortin suorittamista kesän aikana suunnittelevien kannattaa kuitenkin varata kuljettajantutkintoajat niin aikaisin kuin mahdollista, jotta ajokortin saaminen viivästyisi mahdollisimman vähän”, sanoo palvelukokonaisuuden päällikkö Max Fogdell.

"Pyrimme mahdollisuuksien mukaan erityisjärjestelyin esimerkiksi lisäämällä ajokoeaikoja ylitöiden kautta tai tekemään henkilösiirtoja palvelupisteiden välillä jonoaikojen parantamiseksi. B-ajokokeiden määrän kasvu selittää osaltaan pitkähköjä jonoaikoja. Koronapandemia on myös tuonut omat haasteensa jonoaikoihin", kertoo Ajovarman toimitusjohtaja Hannu Pellikka.

Teemme Ajovarman kanssa kaikkemme, jotta tutkintojen jonoajat olisivat tarjolla kohtuullisessa ajassa. Kiitämme kaikkia asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneita ymmärryksestä.

Lisätietoja

Traficom
päällikkö, Max Fogdell
max.fogdell@traficom.fi, p. 029 534 5357

Ajovarma
toimitusjohtaja, Hannu Pellikka
hannu.pellikka@ajovarma.fi, p. 045 632 2022