Suosittelemme ajanvarausta ja maksamista etukäteen. Mikäli joudut karanteeniin tai tunnet itsesi sairaaksi, suosittelemme perumaan tai siirtämään varaamasi ajan puhelimitse ilman lisäkustannuksia. Tietyt lupapalveluasiat voi hoitaa myös asiamiehen välityksellä. Lisätietoja Ajovarman asiakaspalvelusta, p. 075 323 9999. Suosittelemme tuomaan kasvomaskin ja käyttämään sitä ajokokeessa.

« Uutislistaukseen

Taksinkuljettajien kokeisiin muutoksia

Heinäkuun alusta lähtien uudelta taksinkuljettajalta edellytetään suoritettavaksi uusimuotoinen taksikuljettajan koe. Kokeeseen kuuluu kaksi erillistä koetta. Ensimmäisessä mitataan matkustajan turvallisuuteen ja matkustajan toimintarajoituksiin liittyviä asioita. Toinen koe mittaa paikallistuntemusta. Samassa yhteydessä pakollisesta koulutuksesta luovutaan.

Taksinkuljettajan ajoluvan voi anoa, kun kokeet on hyväksytysti suoritettu ja muut ajoluvan edellytykset täyttyvät. Näitä ovat voimassa oleva, vähintään vuotta aikaisemmin saatu, B-luokan ajokortti. Suomessa myönnetyn ajokortin lisäksi hyväksytään sellainen muussa EU-jäsenvaltiossa tai ETA-valtiossa myönnetty ajokortti, joka tunnustetaan Suomessa ajoneuvon kuljettamiseen oikeuttavaksi. Ajolupaa hakiessa on myös toimitettava lääkärinlausunto ryhmän 2 ajokorttilupaa koskevien terveysvaatimusten täyttymisestä. Jokaiselle luvan hakijalle tehdään rikos- ja sakkorekisteri tarkistus. Jos rekistereissä ilmenee merkintöjä nämä saattavat olla esteenä luvan myöntämiselle.

Taksinkuljettajan ajolupa, joka myönnetään 1.7.2018 jälkeen, on aina voimassa 5 vuotta kerrallaan. Taksinkuljettajan ajoluvat, jotka ovat myönnetty 1.1.2015 jälkeen, ovat voimassa siihen asti kuin ajoluvassa lukee. Ajoluvan uusiminen ei jatkossa enää edellytä erillistä koulutusta.

Taksinkuljettajan kokeeseen varataan aika Ajovarman puhelin palvelusta 075 323 9999. Kokeita voi suorittaa Ajovarman toimipisteissä, jotka löytyvät: www.ajovarma.fi/ammattiliikenteen-palvelupisteet

Taksinkuljettajan ajolupahakemuksen voi jättää kaikille Ajovarman toimipisteille. Aika hakemuksen jättämiselle kannattaa varata etukäteen netin kautta: www.ajovarma.fi/ajanvaraus