Ammattiliikenne

Ammattipätevyyden tarkoitus on edistää kuljetusalan työntekijöiden ja tiellä liikkujien terveyttä ja turvallisuutta sekä edistää ympäristöystävällisyyttä. Jatkokoulutuksen tarkoituksena on tukea kuljettajan ammattia.

Lue lisää

Digitaalinen ajopiirturikortti

Ajovarma Oy:n toimipisteet toimivat asiointiverkostona digitaalisessa ajopiirturissa käytettäville kuljettaja- ja yrityspiirturikorteille. Korjaamo- ja valvontakorttien hakemukset käsitellään Trafissa. 

Lue lisää

Kuorma- ja linja-autonkuljettajan ammattipätevyys

Ammattipätevyyskoulutuksen kautta kuljettajien asiantuntemus lisää kuljetusten ja palvelujen laatua sekä tarjoaa heille mahdollisuuden parantaa työturvallisuutta.

Lue lisää

ADR-ajolupa

ADR-ajoluvan saaminen edellyttää koulutusta ja hyväksytysti suoritettua ajolupakoetta. Ajolupa myönnetään viideksi vuodeksi ja se on uudistettava ennen sen voimassaoloajan päättymistä. Ajolupa on voimassa sekä kotimaisissa että kansainvälisissä kuljetuksissa.
Lue lisää

Taksinkuljettajan ammattipätevyys

Taksinkuljettajankoulutuksen kautta kuljettajien asiantuntemus lisää kuljetusten ja palvelujen laatua sekä tarjoaa heille mahdollisuuden parantaa työturvallisuutta.

Lue lisää

Koulutuskeskukset

Etsitkö ammattipätevyyden perus- ja jatkokoulutusta antavien koulutuskeskusten yhteystietoja? Ne löytyvät Trafin sivustolta:
Ammattipätevyyden perus- ja jatkokoulutusta antavat koulutuskeskukset (pdf)
 

Usein kysyttyä

Olen ajatellut siirtyä ammattiautoilijaksi, minkä kortin tarvitsen ja mistä sen saa?

Henkilö- ja tavaraliikenteen sekä taksinkuljettajilta vaaditaan ammattipätevyyskoulutuksen ja -kokeen suorittamista hyväksytysti ennen kuin voi toimia ammattiautoilijana. Koulutuksen pituus vaihtelee riippuen siitä, mille alalle tahdot ammattikuljettajaksi.

Saat lisätietoa ja koulutuksen antajien yhteystiedot parhaiten Trafin sivuilta

Lue koko vastaus ›

Maksa tai muokkaa varausta

Täällä pääset maksamaan tai tekemään muutoksia varaukseesi tai peruuttamaan varaamasi ajan. Pääset varauksesi tietoihin varausvahvistuksen mukana tulleella varaustunnuksella.

Hae varaustasi