Ajokortit ja lupapalvelut

Kaikki ajokortti- ja tutkintoasiat hoituvat Ajovarman palvelupisteissä. Aika kannattaa varata etukäteen sähköisesti. Ajovarma ja A-Katsastus toimivat lähes sadalla paikkakunnalla samoissa tiloissa.

Varaa aika

Ajovarmassa hoituvat ajokortti- ja lupapalveluasiat

Ajovarma toimii Trafin sopimuskumppanina ja otamme vastaan ajokortteihin liittyvät ja muut lupahakemukset toimipisteissämme. Aika kannattaa varata etukäteen sähköisesti.

Varaa aika

Teoriakoe

Teoriakokeessa selvitetään liikennetilanteiden perusteella kokelaan liikennesääntöjen tuntemusta ja valmiuksia havaita liikenteen vaaratilanteita.

Lue lisää

Tulossa teoria- tai ajokokeeseen?

Teoria- ja ajokokeella varmistetaan, että tutkinnon suorittaja osaa toimia vastuullisena kuljettana sekä kykenee soveltamaan ajamisen perustaitoja itsenäisesti ja turvallisesti erilaisisissa liikennetilanteissa. Ajan teoria- ja ajokokeeseen voit varata näillä sivuilla, mutta teoriakokeet pidennetyllä suoritusajalla ja raskaan kaluston ajokokeet varataan suoraan palvelupisteestä.
Varaa aika netissä
Varaa aika palvelupisteestä

Ajokoe

Ajokokeessa mitataan ajo-opetuksessa opetettavien perusasioiden hallintaa ja varmistetaan, että uusi kuljettaja voi turvallisesti jatkaa ajamisen opettelua liikenteessä.

Lue lisää

Opetuslupa-asiat

Opetusluvan hakeminen kannattaa aloittaa tarkistamalla, ettei luvan myöntämiselle ole esteitä. Ennen opetusluvan hakemista opetusluvanhakijan teoriatiedot testataan.
Lue lisää opetusluvasta

Usein kysyttyä

Haluan aloittaa moottoripyöräilyn. Millaisen kortin tarvitsen?

Voidaksesi ajaa moottoripyörällä on sinun suoritettava moottoripyöräkortti, joka näkyy ajokortissa ajokorttiluokka A:na. Moottoripyöräkortin tutkinnossa on sekä teoria- että ajokoe osuus, joihin liittyy pakollista koulutusta. Päästäksesi alkuun ota yhteys autokouluun.

Lue koko vastaus ›

Palaute kuljettajantutkinnosta

Suorititko juuri kuljettajantutkinnon? Anna palautetta kokemuksestasi, voit voittaa iPadin!
Anna palautetta