Ajokortit ja lupapalvelut

Oletko hankkimassa uutta ajokorttia tai ehkä uudistamassa vanhaa? Ajovarman palvelupisteet palvelevat sinua monipuolisesti ajokortti- ja lupapalveluasioissa. Varaa aika etukäteen.

Varaa aika

Oletko hankkimassa ensimmäistä ajokorttiasi?

Kuljettajantutkintoon pääsemisen edellytyksenä on, että kokelas täyttää säädetyn ikävaatimuksen ja hänellä on ajokorttilupa tai poliisin määräys kuljettajantutkinnon suorittamiseksi. Voit jättää ajokorttilupahakemuksen Ajovarman palvelupisteessä. Varaa aika etukäteen.

Lue lisää

Muutokset olemassa olevaan korttiin

Ajokortin kaksoiskappale, uusi kortti kadonneen, tuhoutuneen tai anastetun tilalle, henkilötietojen tai ajo-oikeustietojen muutokset ajokorttiin? Näissä kaikissa tapauksissa voit tehdä ajokorttihakemuksen uuden ajokortin saamiseksi. 

Lue lisää

Lomakkeet

Löydät kaikki tutkintoihin sekä ajokortti- ja lupapalveluihin tarvittavat lomakkeet palvelupisteistämme. Joitakin sähköisiä lomakkeita löytyy myös Suomi.fi –palvelun sivuilta.
Suomi.fi

Sinun tulee uudistaa ajokorttisi, kun täytät 70v

Saitko Trafilta ilmoituskirjeen, että ajokorttisi voimassaoloaika on päättymässä ja sinun tulisi uudistaa korttisi? Ajokortin uudistaminen tapahtuu Ajovarman palvelupisteissä. Varaa aika etukäteen.

Lue lisää

Opetuslupa-asiat

Opetusluvan hakeminen kannattaa aloittaa tarkistamalla, ettei luvan myöntämiselle ole esteitä. Ennen opetusluvan hakemista opetusluvanhakijan teoriatiedot testataan.
Lue lisää opetusluvasta

Usein kysyttyä

Ajanvarauksessa on vaihtoehtoina ajokorttihakemus ja ajokorttilupahakemus. Mitä eroa niillä on?

Valitse ajokorttihakemus jos kyseessä on erityisehtojen muutos, kaksoiskappale kadonneen/anastetun/ tuhoutuneen tilalle, nimenmuutos tai henkilötunnuksen muutos, ajo-oikeuden alentaminen, aikaisemman ajo-oikeuden voimaan saattaminen, valvottu ajo-oikeus, A-luokan laajennus tai jos et ole enää tunnistettavissa aikaisemman ajokortin valokuvasta.

Valitse ajokorttilupahakemus jos kyseessä on kuljettajan ensimmäisen ajokortin hankkiminen, aiemman ajokorttiluokan korotus, aiemman ajokortin uudistaminen (= ajo-oikeuden voimassaolon jatkaminen) tai ulkomaisen ajokortin vaihtaminen suomalaiseen ajokorttiin.

Lue koko vastaus ›

Maksa tai muokkaa varausta

Täällä pääset maksamaan tai tekemään muutoksia varaukseesi tai peruuttamaan varaamasi ajan. Pääset varauksesi tietoihin varausvahvistuksen mukana tulleella varaustunnuksella.

Hae varaustasi