Ajokortin uudistaminen (70v tai yli)

Sinun tulee uudistaa ajokorttisi, kun täytät 70v

Saitko Trafilta ilmoituskirjeen, että ajokorttisi voimassaoloaika on päättymässä ja sinun tulisi uudistaa korttisi? Kirjeessä on tarkat ohjeet siitä, kuinka sinun tulee menetellä. Kirjeen mukana saat esitietolomakkeen lääkärikäyntiä varten. Voit tulostaa lomakkeen myös Suomi.fi:n asiointipalveluista.
Esitietolomake lääkärikäyntiä varten  

Täytä lomake ennen lääkäriin menoa. Kun olet saanut lääkärinlausunnon, voit täyttää hakemuksen uudistamisesta Ajovarman palvelupisteessä. Ajovarma ja A-Katsastus toimivat lähes sadalla paikkakunnalla samoissa tiloissa. Varaa aika etukäteen.

Varaa aika ajokortin uudistamiseen:

VARAA AIKA 

tai puhelinpalvelustamme p. 075 3239999

Palvelupisteeseen tullessasi tarvitset mukaasi 

  • aikaisemman ajokorttisi
  • 2 passivalokuvaa (et tarvitse uusia kuvia, jos olet toimittanut valokuvat vuonna 2013 tai sen jälkeen ajokorttia, kuljettajakorttia, ammattipätevyyskorttia, ADR-ajolupaa tai taksinkuljettajan  ajolupaa varten tai sinulle on myönnetty henkilökortti tai passi viimeisen viiden vuoden aikana)
  • enintään 6 kuukautta vanhan lääkärinlausunnon/laajennetun lääkärinlausunnon

Tarkemmat tiedot ajokortin uudistamiseen liittyvistä passikuvista ja lääkärinlausunnosta, mahdollisesta ajokokeen tai ajonäytteen antamisesta sekä kuljettajantutkinnon uudelleensuorittamisesta löydät Trafin sivuilta (Ajokortin uudistaminen).

Ajovarman palvelupisteessä täytätte uuden ajokorttilupahakemuksen. Maksu on 40€. Uusi kortti tulee kotiosoitteeseen n. kahden viikon kuluessa, mukana on palautuskuori vanhalle ajokortille.

Varaa aika!

Ajovarma - Sähköinen ajanvaraus säästää aikaa

Etukäteen varattu aika ajokortti- ja lupapalveluihin säästää aikaasi. Ajovarman valtakunnallinen asiakaspalvelu neuvoo ja palvelee numerossa 075 323 9999 arkisin ma-pe 8-15.45 (puhelun hinta: pvm/mpm) tai sähköpostilla tiedustelut(at)ajovarma.fi