Käyttöehdot

Yleistä

Ajovarma toimii Traficomin palveluntuottajana ja  sopimuskumppanina kuljettajantutkintojen sekä  tieliikenteen henkilölupien osalta.

Ehtojen hyväksyminen

Nämä varausehdot koskevat kaikkien varauskanavien kautta tehtyjä varauksia. Tekemällä varauksen vakuutat tutustuneesi näihin varausehtoihin ja hyväksyt nämä varausehdot.

Varaus ja vahvistus

Varaus katsotaan sitovaksi silloin, kun se on vahvistettu ja olet saanut varausvahvistuksen. Vahvistaminen voi tapahtua suullisesti tai sähköisesti varausjärjestelmän kautta. Varausjärjestelmä ilmoittaa kun varaus on vahvistettu ja halutessasi saat varausvahvistuksen sähköpostiisi.

Varauksen maksaminen

Varausten maksun voi suorittaa joko ennakkoon tai palvelupisteessä. Maksupalvelumme tuottaa Klarna. Palvelupisteissämme käyvät maksuvälineenä suomalaiset pankkikortit, yleisimmät luotto- ja maksukortit sekä käteinen raha. Lisätietoa maksuehdoista www.ajovarma.fi/maksuehdot

Mikäli ajo- tai käsittelykokeesi suoritetaan Ajovarman palvelupisteestä poikkeavassa osoitteesta, huolehdithan, että kokeesi on maksettu ennakkoon.

Varauksen muokkaaminen ja peruminen

Varausvahvistuksen mukana tulee varaustunnus, jolla varauksen pääsee maksamaan, muokkaamaan tai tarvittaessa perumaan.

Varauksen muokkaus ja peruminen on mahdollista verkkopalvelussamme. Poikkeustapauksia ovat:

  • Ajokokeiden, käsittelykokeiden sekä suullisten teoriakokeiden osalta, mikäli varattavaan aikaan on vähintään 12 tuntia. Muussa tapauksessa varausta voi muokata vain valtakunnallisen puhelinpalvelumme kautta p. 075 323 9999. 
  • Autokoulun toimesta tehtyjen varausten osalta muokkaaminen hoidetaan varauksen tehneen autokoulun kautta. Ole näissä tapauksissa yhteydessä autokouluusi.
  • Ennakkoon maksettujen varausten peruminen hoidetaan valtakunnallisen puhelinpalvelumme kautta p. 075 323 9999.

Mahdolliset maksuasetusmuutokset saattavat rajoittaa ennakkomaksetun varauksen siirtämistä.

 

Peruutusmaksun periminen

Mikäli joudut perumaan ajo- tai käsittelykokeen tai vaihtoehtoisesti suullisen teoriakokeen, teethän sen viimeistään edellisenä arkipäivänä Ajovarman puhelinpalvelun aukioloaikana (ma-pe klo 8.00-15.45). Muussa tapauksessa peritään varatun tuotteen hinnasta 50 %:n peruutusmaksu.

Peruutusmaksu peritään myös, mikäli koetta ei voida suorittaa asiakkaasta johtuvasta syystä. (esim. puuttuvat asiakirjat, puutteelliset ajovarusteet, virheellisesti asennettu tai toimimaton opetuspoljin). 

Mikäli käsittely- tai ajokoe joudutaan perumaan vaarallisten olosuhteiden kelillä, ei asiakkaalta peritä maksua käyttämättömästä ajasta.

Mikäli Ajovarma joutuu perumaan tai siirtämään varauksen, ei asiakkaalta tällöin peritä peruutusmaksua.

Ajovarma ei vastaa perumisen vuoksi aiheutuneista kuluista.